Medicamente

În cazul în care medicul dumneavoastră vă va prescrie un medicament pe bază de prescripție medicală, vom prelua toate costurile ­– mai puțin coplățile stabilite de lege. Până la vârsta de 18 ani, copii si tinerii asigurați la VIACTIV sunt scutiți de coplăți stabilite de lege.

Pentru unele medicamente sunt stabilite sume fixe. În cazul în care medicul dumneavoastră vă va prescrie un medicament care depășește suma fixă, veți plăti diferența. Aproape întotdeauna există alternative fără costuri suplimentare. Întrebați medicul despre aceste posibilități.

Contracte cu discount

Economii în beneficiul asiguraților

Începând cu anul 2003, casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de discount cu unele companii farmaceutice. În aceste contracte casa de asigurări convine cu compania farmaceutica asupra unui discount pentru medicamentele acestei companii.

Farmacia trebuie să ofere de preferință, medicamente reduse.

Important: Veți primi în orice caz, medicamentul prescris de medic, acesta va fi doar înlocuit cu alt producător.

Dacă medicul dumneavoastră dorește să prescrie un anumit medicament (un producător specific) din  motive medicale, fără selectarea planificată de către farmacist, acesta va fi notat pe prescripția medicală. Farmacia are, de obicei, întotdeauna la alegere până la patru produse cu preț redus. Dacă se întâmplă să nu existe în stocul farmaciei medicamentul redus, farmacia va încerca să obțină cât mai repede medicamentul sau vă va oferi alt produs.

Acest lucru garanteaza că veți primi întotdeauna medicamentele potrivite.

Toți producătorii farmaceutici trebuie să dovedească calitatea, siguranța și eficacitatea medicamentelor la Institutul Federal pentru Medicamente, pentru a obține o autorizație în Germania.

Astfel, aveţi garanţia că toate medicamentele au un standard ridicat de calitate.

Informații suplimentare despre medicamente

Multi pacienți depind și în concediu de medicamente care se încadrează în temeiul Legii Narcotice.

Practic astfel de medicamente, dacă sunt prescrise de medic, pot fi luate în călătorie ca nevoi personale conform  Agenției Federală de Opium al Institutului Federal pentru medicamente (BfArM). La călătorii până la 30 de zile în țările Schengen ar fi bine să aveți la dumneavoastră un certificat/adeverință completat(ă)  de medic. Un astfel de formular poate fi descărcat de pe www.bfarm.de.

Puteți să vă planificați nevoile dumneavoastre de medicație?

Prin intermediul farmaciilor prin corespondență, puteţi comanda medicamente de acasă comod și ieftin. Controale de calitate de către farmaciști și personal competent asigură o livrare în condiții de siguranță și fără probleme a medicamentelor dumneavoastră.

Practic: Pașaportul tău de medicamente

Astfel puteți păstra o privire de ansamblu asupra medicamentelor dumneavoastră.

Descărcați-vă pașaportul de medicamente în limba germană aici.

Format: PDF . Marime / Dimensiune: 144 kB

Vă consiliem cu plăcere personal

Sunați-ne la numărul nostru gratuit. 

Apel gratuit din Germania: 0800 5888969
Apel gratuit din România: 0800.020.777